Üdvözöljük a főoldalon!
Leader tapasztalatcsere Miskolcon PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2009 március 26. (csütörtök) 08:20

A Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület munkatársai is részt vettek azon a március 19-én megrendezett országos szakmai konferencián, amelynek témája a Helyi Közösségek szerepe az ÚMVP végrehajtásában volt.

A konferencia fő célja volt, hogy a résztvevők számára aktuális ismereteket nyújtson az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program eredményeivel és végrehajtásával kapcsolatosan, annak érdekében, hogy a LEADER Helyi Akciócsoportok hatékonyan működjenek közre a magyar vidék fejlesztésére 2013-ig rendelkezésre álló több mint 250 Milliárd forint lehívható támogatás koordinálásában.

A rendezvény fővédnökeként Gőgös Zoltán (FVM) Államtitkár Úr nyitotta meg a szemináriumot, majd tartott tájékoztatót a résztvevők számára az UMVP aktualitásairól és végrehajtásáról, előttük álló feladatokról.

Ezt követően Pásztohy András, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) főtitkára ismertette azokat a célkitűzéseket, amelyeket az Európai Unió kezdeményezésére életre hívott MNVH tűzött ki a térségek fejlesztésében együttműködő szereplők számára.

Az ÚMVP aktuális kérdéseit összegző tudnivalókat Dr. Forgács Barnabás, az FVM szakállamtitkára osztotta meg az egybegyűltekkel. Elmondta, hogy a támogatási határozatok meghozatalára várhatóan május végén június elején fog sor kerülni, azonban a befogadó nyilatkozatok megérkezését követően már lehetősége nyílik a pályázóknak arra, hogy a beruházásokat saját kockázatukra elkezdjék. A közeljövőben  kiírásra kerülő Leader rendeletekkel kapcsolatban felhívta a figyelmet a pályázatok elektronikus feltöltésének tervezett kizárólagosságára. Végül ismertette, hogy a falunapok és vidéki rendezvények szervezésére kiírt pályázatra csaknem 1000 kérelmet nyújtottak be.
A résztvevők véleménye megegyezett abban, hogy a hasonló rendezvényekre elsősorban azért van szükség, hogy mindazt a tapasztalatot, amelyet felhalmoztak az elmúlt fél év során, megosszák egymással annak érdekében, hogy a következő kérelembenyújtási időszakban még hatékonyabban tudják segíteni a pályázókat.

Tanács Mária
Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület

 

 
ÚMVP - III. tengely - gyorshírek PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2009 március 16. (hétfő) 08:18
Az FVM 2009.03.13-án közzétett Irányító Hatósági közleménye szerint a III. tengelyes intézkedésekre, tehát a falumegújítás, mikrovállalkozások fejlesztése, turisztikai tevékenységek, vidéki örökségek megőrzése jogcímekre október hónapokban lehet támogatási kérelmet benyújtani.

Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület
 
Falunapok, rendezvények szervezőinek figyelmébe PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2009 február 16. (hétfő) 15:44
Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket egy a munkájukhoz hatékony segítséget jelentő pályázati kiírásra. Az Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium 2009. február 10-én hirdette meg a vidéki rendezvények, falunapok szervezése témakörében kiírt pályázati felhívását.

Pályázni olyan rendezvénnyel lehet, amely 2009. május 15. és 2009. december 31 között valósul meg. Ezen rendezvény egy napjára nyerhető támogatás, technikai eszközök (színpad-, hang-, fény-, vetítéstechnika) és programelemek(pl. Tűzijáték, pop előadó, karaoke) igénybe vételére. A benyújtás határideje pedig 2009. március 10.

A részletes pályázati felhívás a
http://www.umvp.eu/?q=hirek/palyazati-felhivas-videki-rendezvenyek-falunapok-szervezesere
honlapon érhető el, ahonnan letölthetőek a szükséges nyomtatványok is.


Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület
 
Tisztelt Ügyfelek, tisztelt Pályázók! PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2009 január 08. (csütörtök) 10:42
Felhívjuk figyelmüket, hogy a III. tengelyhez kapcsolódó pályázatok kormányrendeleteinek tartalma megváltozott! A rendeletek módosításai, kiegészítései a következő linkeken érhetőek el:
 
Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület PDF Nyomtat Email
Írta: Administrator   
2008 december 07. (vasárnap) 10:54


Új térségi vidékfejlesztési portál indult. A Szerkesztők célja, hogy a mórahalmi és kisteleki kistérség valamennyi lakosa számára információt és ismeretanyagot közvetítsen a vidéki fejlesztések megvalósítása érdekében.

 

 
« ElsőElőző3132333435KövetkezőUtolsó »

35 / 35 oldal