Monitoring 2015 PDF Nyomtat Email
Írta: Tanács Mária   
2015 február 19. (csütörtök) 08:36

Utolsó frissítés dátuma: 2015. február 27. (péntek) 08:27

Cikkünkben a HACS-ok közreműködésével megvalósuló támogatások 2015. évi monitoring kötelezettségének teljesítéséhez szükséges legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

1. Az adatszolgáltatás benyújtásának határideje:      2015. március 19.

 

2. Érintettek a HACS-ok közreműködésével megvalósuló valamennyi jogcím nyertes pályázói, a támogatási határozat meghozatalát követő évtől, az üzemeltetési időszak végét követő évig.

HACS-ok közreműködésével megvalósuló jogcímek:

  • III. tengelyes jogcímek
    • falumegújítás és -fejlesztés,
    • vidéki örökség megőrzés,
    • turisztikai tevékenységek ösztönzése,
    • mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése
  • valamennyi IV. tengelyes (vagyis LEADER) jogcím.

Az érintettség ellenőrzését legegyszerűbb az e-felületen lehet elvégezni. Amennyiben a monitoring adatszolgáltatásra jogosultsággal rendelkező személy, a pályázó képviseletében az e-felületre belépve nem talál folytatandó kérelmet – akkor nincs adatszolgáltatási kötelezettsége. (Az e-felületen az EMVA menüt, majd azon belül az „általános – több jogcímhez köthető” almenüt „lenyitva” – megjelenő EMVA-HOP monitoring pontra kattintva érhető el az említett felület. )

Javasoljuk, hogy a monitoring felülethez való hozzáférésüket a fenti módon mielőbb szíveskedjenek leellenőrizni!

 

4. Benyújtás módja                elektronikus

 

2015-ben is kétféle adatszolgáltatást kell teljesíteni a „program szintű monitoring” mellett kiegészítő monitorozás is történik. A gyakorlatban azonban ez a kettősség nem érzékelhető, a megnyitott e-adatlap mindkét adatsort tartalmazza, az adatszolgáltatás egyszerre teljesíthető.

Az adatszolgáltatás szabályait (a kétféle kötelezettségnek megfelelően) két MVH közlemény tartalmazza: a programszintű monitoring adatainak értelmezésében a 28/2015. (II.20.) számú, a kiegészítő monitoring vonatkozásában a 29/2015. (II.20.) számú MVH közlemény nyújt segítséget.

A közlemények linkje:

http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk282015

http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk292015

A monitoring közlemények 3. számú mellékletének (Segédlet az elektronikus felület használatához – EMVA monitoring) 5. oldalán részletes, a felületről készített képernyőképekkel kiegészített leírás található a 2. pontban leírt ellenőrzés lépéseiről.

 

Amennyiben HACS-ok közreműködésével megvalósult kérelmük monitoring adatszolgáltatásával kapcsolatban kérdésük merül fel, további információért kérjük, forduljanak bizalommal Egyesületünk munkatársaihoz